Met een daglens draag je je lenzen op de meest gemakkelijke, comfortabele en hygiënische manier. Dat blijkt ook wel, want samen verbruiken we zo’n 70 miljoen daglenzen per jaar. De meeste van deze lenzen, inclusief blister, verdwijnen nu in de prullenbak. En dat is zonde! Daarom heeft Bausch + Lomb het Recyclens Programma in het leven geroepen.  Doe nu mee en:

  • Recycle je lenzen en de verpakking
  • Help het milieu schoon te houden
  • Draag bij aan een mooiere wereld!

Bekijk hier de laatste update over het Recyclens Programma.

HOE WERKT HET?

Stap 1: Verzamel je, blisters, folies en daglenzen van Bausch + Lomb in de speciale inzamelbox.
Stap 2: Lever de volle box in bij een Recyclens inleverpunt (een opticien).

Wat gebeurt er met de restmaterialen?

Het Recyclens-programma zorgt voor de volledige recycling van daglenzen inclusief blisters en folie. Zo voorkomen we samen dat het plastic afval in het milieu terechtkomt.

Je opticien stuurt alle ingezamelde restmaterialen een paar keer per jaar kosteloos naar het verzamelpunt. Daar worden de lenzen, blisters en folies handmatig zorgvuldig gescheiden en aangeleverd bij het verwerkingsbedrijf. Vervolgens worden de restmaterialen gerecycled tot mooie en duurzame producten.

DOE MEE!

Wacht niet langer! Begin nu met het verzamelen van je lenzen en de blisterverpakking. Spaar je materiaal gedurende ongeveer een halfjaar in de inzamelbox die je krijgt van je opticien en breng het dan naar het dichtstbijzijnde inleverpunt. Je deelname aan het programma kost je helemaal niets, alleen een hele kleine moeite.

Meer informatie?

Ga dan hieronder naar Veelgestelde vragen of direct naar de informatiepagina bij TerraCycle®www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik meedoen met het Recyclens Programma?
Meedoen met het Recyclens Programma is gratis en heel eenvoudig. Het enige dat we van je vragen is dat je je lenzen verzamelt en inlevert bij een inzamelpunt.

Kan iedereen zich bij het Recyclens Programma aanmelden?
Ja, iedereen die ons wil helpen daglenzen inclusief blisters en folie te recyclen is welkom! Het recycling-programma richt zicht niet op recyclingbedrijven, maar echt op gebruikers en professionals.  

Heb je hulp nodig of heb je vragen, neem dan contact met ons op via onze contactpagina. We helpen je graag verder!

Welke materialen kan ik inzamelen?
Onderstaande materialen kun je via het Recyclens Programma opsturen:

  • Daglenzen blister verpakking
  • Daglenzen folie
  • Daglens

De kartonnen verpakking van lenzen kun je NIET opsturen; die kun je namelijk gewoon met de gescheiden inzameling van het papier meegeven.

Hoe verzamel ik het recyclebare materiaal?
Maak gebruik van de speciale inzamelbox, die je krijgt van je opticien. Of gebruik een oude doos die je zelf hebt. Verzamel hierin je lenzen, blisters en folie en lever de box of doos in bij jouw opticien. 

Is er een limiet aan de hoeveelheid restmateriaal die ik kan opsturen?
Wij adviseren je om de daglenzen inclusief blisters en folie een half jaar lang te verzamelen en dan in te leveren bij een inzamelpunt. Je mag zoveel dozen met ingezameld materiaal inleveren als je wilt, het inleveren van een volle doos is uiteraard het meest efficiënt en het beste voor het milieu.

Moet ik betalen voor het opsturen van de verzamelde materialen?
Nee, het inleveren van de contactlenzen en de verwerking van het afval is gratis.

Maak kennis met Biotrue ONEday contactlenzen

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc