Vakantie en contactlenzen

De zomer komt eraan. Misschien staat je vakantie zelfs al bijna voor de deur. En wat heb je dan in ieder geval altijd bij je? Juist: je contactlenzen. Makkelijk en comfortabel. Of je nu een ontspannende of een inspannende vakantie gepland hebt: van ons krijg je tips en oplossingen om goed voorbereid met je lenzen op vakantie te gaan. 

 • Zwemmen met je lenzen. 
  Je koelt heerlijk af door een frisse duik in het zwembad of de zee. Om te voorkomen dat je daarbij je lenzen verliest, adviseren wij het dragen van een zwembrilletje. Daarmee verklein je ook meteen de kans op mogelijke ooginfecties.
 • Daglenzen schelen ruimte in je koffer.
  Wil je de ruimte in je koffer optimaal benutten met niet te veel gewicht? Neem dan eens daglenzen mee in plaats van je vertrouwde (maand)lenzen. Je lenzenvloeistof kun je thuislaten en dat scheelt weer ruimte en gewicht. Handig! 
 • Lenzen met een UV-blokker samen met een zonnebril: optimale bescherming tegen de zon.
  Overweeg je daglenzen? Kies dan voor onze Biotrue ONEday contactlenzen. Deze bevatten een UV-blokker die je ogen, in combinatie met een goede zonnebril, ultieme zonbescherming bieden.
 • Daglenzen zijn handig en  lekker hygiënisch.
  Elke dag frisse lenzen: dat is een lekker gevoel. Gooi je daglenzen na het zwemmen wel direct weg. Ze verlagen weliswaar de kans op ooginfecties, maar nemen het risico van een ontsteking niet volledig weg.
 • Neem oogdruppels mee in het vliegtuig en de auto, ook als je geen lenzen draagt.
  Van de droge lucht in het vliegtuig of de airco in de auto krijg je vaak droge ogen. Houd ze vochtig en verminder zo de kans op irritaties. Ons assortiment bevat de Biotrue oogdruppels.
 • Stop altijd een klein flesje lenzenvloeistof in je handbagage.
  In een vliegtuig mag je niet meer dan 100 ml (contactlens)vloeistof in je handbagage meenemen. Die moet in een hersluitbare en doorzichtige flacon verpakt zijn. Met de Bausch + Lomb flightpacks heb je alles bij de hand! Lees hier wat wel en niet mee mag in je handbagage.
 • Zandkorreltje achter je lens? spoel het snel even weg!
  Neem altijd een klein flesje contactlensvloeistof mee in je strandtas. Op het strand kan er zomaar zand in je oog komen. Een flesje vloeistof is dan superhandig om je lenzen even mee af te spoelen.
 • Contactlens kwijt op vakantie?
  Geen paniek! Waar je ook naartoe gaat: contactlenzen en contactlensverzorgingsproducten van Bausch + Lomb zijn in vrijwel ieder land verkrijgbaar. Ga gewoon naar de lokale opticien en vraag naar de producten van Bausch + Lomb. 

Voluit genieten van je lenzen op vakantie.
Als je bovenstaande tips opvolgt, heb je optimaal plezier van je lenzen op vakantie. Waar je ook heen gaat, wat je ook gaat doen. Alles wat je ziet, wordt een onvergetelijke ervaring. 

We wensen je een hele fijne vakantie met optimaal oogcomfort.

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc