Zachte multifocale lenzen

Zachte multifocale lenzen zijn de oplossing voor presbyopie ofwel ouderdomsverziendheid. Presbyopie is een natuurlijk verschijnsel dat zich voordoet zo rond de 40-jarige leeftijd, zelfs wanneer iemand nog nooit eerder een visuele correctie nodig had. Het begint ermee dat wazig zicht wordt ervaren tijdens het lezen of bij het kijken op een smartphone. Het gevolg is dat het schakelen tussen verschillende kijkafstanden steeds moeilijker wordt. Met de hedendaagse eisen die worden gesteld aan ogen, kan het zeer frustrerend zijn wanneer dit verschijnsel het dagelijkse leven verstoord.

Helder en scherp zien op alle afstanden zonder na te denken

Er wordt onafgebroken geschakeld tijdens het kijken op verschillende afstanden. Het is dan ook zeer belangrijk dat je multifocale contactlenzen dit goed bij kunnen houden, of het nu tijdens het lezen, werken met een computer of autorijden is. Het innovatieve 3-Zone Progressive design in Bausch+Lomb ULTRA® for Presbyopia contactlenzen bieden helder en scherp zicht nabij, veraf en alles daartussen.

Door de optische werking van het 3-Zone progressive design in het midden van de lens selecteren de hersenen onbewust de gewenste focus. Hierdoor kan moeiteloos onafgebroken worden geschakeld tijdens het kijken op verschillende afstanden

Veilig en probleemloos je lenzen dragen, dat is waar het om draait. Zachte multifocale lenzen zijn gemaakt van zacht materiaal waardoor ze lekker comfortabel zitten. Bovendien bevatten ze water en laten ze zuurstof door waardoor je ze lang in kunt houden. 

Welke soorten zachte multifocale lenzen zijn er?
Omdat niet elk oog hetzelfde is, zijn er lenzen in heel veel soorten en maten. Onze zachte maandlenzen worden gemaakt van verschillende materialen.

Ten eerste gebruiken wij Hydrogel. Hydrogel bevat lekker veel water en voelt daarom heel comfortabel aan in het oog. Je oog bevat maar liefst 78% water dus hoe ‘natter’ de lens des te lekkerder hij zit. Jammer genoeg verdampt het vocht waardoor je ogen aan het eind van de dag droog en dus minder comfortabel aan kunnen voelen. Dat is één van de redenen waarom mensen ’s avonds hun lenzen vaak uitdoen en een bril opzetten. 

Silicone Hydrogel is de opvolger van Hydrogel. Aan het Hydrogel materiaal zijn siliconen toegevoegd. Die zorgen ervoor dat de lens heel veel zuurstof doorlaat waar het hoornvlies veel baat bij heeft. Je ogen voelen minder snel droog aan waardoor je je lenzen een dag superlang door kunt dragen en ze ‘s avonds niet hoeft te wisselen voor een bril. Silicone Hydrogel zorgt er, door de hoge zuurstofdoorlating, ook voor dat je ogen mooi helder en wit blijven.  

Je kunt kiezen tussen een multifocale daglens (deze draag je 1 dag en daarna gooi je ze weg - makkelijk) en multifocale maandlens. (ideaal voor iedereen die iedere dag lenzen wil dragen).

Onze selectie van zachte multifocale lenzen

Vraag een voucher aan voor gratis zachte multifocale lenzen

Wil je onze zachte multifocale lenzen eens proberen? Dat kan, vraag een voucher aan voor gratis lenzen. Klik op de afbeelding of klik hier.

Welke zachte multifocale lenzen passen het beste bij jouw ogen?

Contactlenzen zijn er voor iedereen en voor iedere vorm van correctie. Of je nu bijziend of verziend bent, een cilinder nodig hebt of steeds meer moeite krijgt met het lezen van de kleine lettertjes. Bausch+Lomb heeft daarom veel verschillende soorten lenzen. Belangrijk om te weten is dat ieder oog  verschillend is qua bolling en grootte. Een erkend contactlensspecialist heeft alle apparatuur en producten in huis om je een goed advies op maat te geven. Hij geeft je ook de juiste instructies over het gebruik van je lenzen en, niet onbelangrijk, is volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zo  krijg je altijd de lens die het beste bij jou past!

Klik hiernaast op de afbeelding voor de beste contactlensspecialist bij jou in de buurt.

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc