Droge ogen

Veel mensen hebben weleens last van droge ogen. Bij droge ogen produceert het oog niet of niet voldoende traanvocht. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren; denk bijvoorbeeld aan te droge lucht of te lang beeldschermgebruik. Het is een veelvoorkomende en goed behandelbare aandoening. Bausch + Lomb biedt verschillende producten die de klachten kunnen verhelpen of verminderen.

Lang naar je beeldscherm turen, kan droge ogen veroorzaken
We maken veel meer gebruik van beeldschermen dan vroeger. Wie heeft er geen smartphone, laptop of tablet? Waarschijnlijk gebruik je ze zelfs regelmatig alle drie. Per dag kijken we gemiddeld 5,5 uur naar een scherm. De traanklieren in je ogen produceren traanvocht. Door te knipperen verdeel je het traanvocht over je oog. Lang achter een beeldscherm zitten, vermindert het knipperen van je ogen met soms wel 66%. Je ogen worden daardoor te droog. Wrijven helpt niet; dat irriteert vaak alleen nog maar meer. Neem dus af en toe een pauze en let erop dat je voldoende knippert.

Te droge lucht is niet fijn voor je ogen
Heb je de verwarming aanstaan thuis? Controleer dan regelmatig of de lucht niet te droog is. In ruimtes waar airconditioning gebruikt wordt, is de lucht vaak ook te droog. Je kunt dergelijke ruimtes natuurlijk vermijden, maar als je er in werkt, zul je er toch iets op moeten verzinnen. Gelukkig zijn er uitstekende oplossingen om klachten als droge ogen te verhelpen en te verlichten.

3 producten die droge ogen verhelpen en verlichten
Bausch + Lomb heeft speciale producten om droge ogen te verhelpen en te verzachten. Er zijn speciale, comfortabele contactlenzen, oogspray en een oogmasker. Zij zorgen ervoor dat je je computer, laptop, smartphone en tablet langduriger kunt gebruiken. Zonder droge ogen werk je immers langer en aangenamer.

1 - Contactlenzen die lang vochtig blijven
De nieuwste silicone hydrogel maandlenzen Bausch + Lomb ULTRA bevatten zelfs na 16 uur nog 95% van het vocht in de lens. Dat betekent: Je lenzen lekker lang en comfortabel dragen, zonder last van droge of vermoeide ogen, zelfs na langdurig gebruik van beeldschermen, smartphones, laptops, tablets en andere digitale apparaten. De lenzen zitten aan het einde van de dag net zo comfortabel als bij de start van je dag.

2 – Oogspray
Aqualarm Intensive Spray is het nieuwste product voor vermoeide en droge ogen van Bausch + Lomb. De spray verzacht en bevochtigt je ogen en oogleden op een eenvoudige manier. De unieke combinatie van hyaluronaat en lipsomen zorgt ervoor dat je ogen worden bevochtigd en het traanfilm minder snel uitdroogt. De Aqualarm Intensive Spray is zowel te gebruiken op het open als het gesloten oog: handig!

3 – Oogmasker
Het TheraPearl® Eye-ssential oogmasker is ontwikkeld  met de unieke Pearl Technology®. De parels in het masker zorgen dat het zich perfect aanpast aan de vorm van je gezicht. Voor een verkoelende behandeling vries je de parels in; voor een warme behandeling verwarm je ze in de magnetron. Het masker behoudt de temperatuur tot wel 20 minuten: precies de tijd die door artsen wordt aangeraden voor gebruik van het masker. Het masker is onbeperkt herbruikbaar.

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page