Allergieën

Allergieën zijn natuurlijke reacties van je lichaam op bepaalde medicijnen of stoffen. Meestal resulterend in jeuk, roodheid en ontsteking, naast andere symptomen. Zij kunnen zich voordoen tijdens bepaalde seizoenen van het jaar of het hele jaar door, afhankelijk van waar je allergisch voor bent. Als je last hebt van allergieën, kunnen ook je ogen hierop reageren. Ze kunnen rood worden, gaan jeuken en tranen. Je ogen en oogleden kunnen zelfs ontstoken raken.

Wat veroorzaakt allergieën
Als je lichaam in contact komt met een allergeen of bepaalde medicijnen, is het een natuurlijke reactie van het immuunsysteem om een chemische stof te produceren met de naam histamine. Histamine bindt zich aan weefsel in de ogen, waardoor ze vergroten of verwijden. Dit uit zich in de allergische symptomen. Veelvoorkomende allergenen die de ogen aantasten zijn onder meer pollen, gras, schimmels, onkruid, stof en huidschilfers van huisdieren.

Symptomen van allergieën
De meest voorkomende symptomen van allergieën zijn onder andere:

  • Roodheid
  • Overmatig tranen
  • Oogjeuk
  • Niezen
  • Sinus activiteit (bijholten)

Behandelingen van allergieën
In de meeste gevallen zal een oogarts of contactlensspecialist jouw symptomen herkennen als allergieën. Een grondiger onderzoek kan een spleetlamp evaluatie omvatten. De beste manier om allergieën te behandelen, is het vermijden van allergenen.  Als je bijvoorbeeld vaak allergische reacties ervaart tijdens de lente, reageer je waarschijnlijk op pollen in de lucht en moet je proberen zoveel mogelijk binnen te blijven. Wanneer je elke keer een allergische reactie krijgt als je in een huis bent waar haren van huisdieren zijn, is het verstandig dieren zoveel mogelijk te mijden. Mensen die lijden aan allergieën kunnen baat hebben bij het dagelijks vervangen van hun contactlenzen door frisse, nieuwe lenzen.

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc