Biotrue ONEday Recyclens Programma

Samen verbruiken we zo’n 70 miljoen daglenzen per jaar. De meeste van deze lenzen, inclusief blister, verdwijnen nu in de prullenbak. En dat is zonde! Daarom heeft Bausch+Lomb het Recyclens Programma in het leven geroepen. Een gemakkelijke en leuke manier om je daglenzen te recyclen. Doe nu mee en:

 • Spaar punten voor een goed doel naar keuze
 • Draag bij aan een mooiere wereld!

HOE WERKT HET?

Stap 1: Maak gratis een account aan op de website van Terracycle® en meld je aan voor het Recyclens Programma.

Stap 2: Spaar al je gebruikte Biotrue ONEday® contactlenzen en hun blister verpakking (inclusief de folie) op en stop ze in een (oude) doos. Vraag ook iedereen in je omgeving om mee te helpen in te zamelen!

Stap 3: Verzamel je lenzen en blisters gedurende ongeveer een halfjaar en stuur ze vervolgens op naar Terracycle®, zo kun je gemakkelijk in één keer een grotere hoeveelheid verzenden. Zorg ervoor dat er geen vloeistof restanten zijn en dat de doos goed dichtgeplakt is. Print vervolgens het gratis verzendlabel uit en plak dit op de doos. Breng het pakket naar een PostNL kantoor voor gratis verzending.

Stap 4: Zodra het pakket bij Terracycle® binnenkomt wordt de doos gewogen. Voor elke 2 lenzen en hun verpakkingsmateriaal ontvang je 2 TerraCycle-punten voor het goede doel van je keuze. Terracycle gaat de verpakkingen recyclen tot mooie en duurzame producten.

Wat gebeurt er met mijn inzending?

Geef jij om het milieu en draag je graag bij aan een mooie wereld? Wij ook! Samen met TerraCycle® bieden wij daarom het Recyclens Programma aan. Exclusief voor gebruikers van Biotrue ONEday daglenzen van Bausch+Lomb. Het Recyclens programma zorgt voor de volledige recycling van Biotrue ONEday daglenzen inclusief blisters en folie. Het gerecyclede materiaal wordt weliswaar niet gebruikt voor het maken van nieuwe lenzen, maar wel voor andere mooie, gerecyclede en nuttige producten, zoals duurzame tuinmeubelen.

MELD JE NU AAN!

Wacht niet langer! Ga naar Terracycle.nl en meld je nu gratis aan. Je deelname aan het programma kost je helemaal niets, alleen een hele kleine moeite.

Meer informatie?

Ga dan hieronder naar Veelgestelde vragen of direct naar de informatiepagina bij TerraCycle®www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Wie is TerraCycle?

TerraCycle® is een innovatief recyclingbedrijf dat wereldleider is in het recyclen van voorheen niet-recyclebaar restmateriaal. Of het nou koffiecapsules bij jouw thuis, pennen van scholen of plastic handschoenen van productie faciliteiten zijn, TerraCycle® kan bijna elk soort afval inzamelen en recyclen. We werken samen met individuele inzamelaars zoals jijzelf, als ook met grote consumenten producten bedrijven, winkels, producenten, gemeenten en kleine bedrijven in 21 verschillende landen wereldwijd. Met jouw hulp zijn we in staat om miljoenen kilo's afval per maand te redden van de stortplaats of verbrandingsoven. Tot nu toe hebben meer dan 80 miljoen mensen in 21 landen materiaal ingezameld en laten recyclen. Daarmee is meer dan 17 miljoen euro opgehaald voor goede doelen over de hele wereld.

Voorbeelden van TerraCycle® programma's in Nederland zijn; het Schrijfwaren Recycling Programma (ism met BIC®) en het Huishoud Recycling Programma (ism Ambi Pur®). Zie voor meer informatie: www.terracycle.nl

 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me voor het Recyclens Programma aanmelden?
Je aanmelden bij het Recyclens Programma is gratis en heel eenvoudig. Het enige dat we van je vragen is de naam van een contactpersoon die de inzameling coördineert, een geldig e-mailadres en postadres. 
Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Kan iedereen zich bij het Recyclens Programma aanmelden?
Ja, iedereen die ons wil helpen Biotrue ONEday contactlenzen te recyclen is welkom; van particulieren tot opticiens! Het recycling programma is niet ontworpen voor recyclingbedrijven, maar echt voor jou. Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Kan ik mij meerdere keren aanmelden?
Nee. Je kunt slechts één Recyclens Programma account hebben. Je kunt je (eventueel met een inzamelteam) echter wel bij meerdere verschillende Recycling Programma’s van TerraCycle® aanmelden en doneren. Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Wat als mijn informatie verandert of moet worden bijgewerkt?
Als om welke reden dan ook noodzakelijk is om je gegevens te veranderen of te updaten, ga dan naar de TerraCycle® website, selecteer het tabblad Profiel (op je account scherm) en klik vervolgens op "Mijn profiel bewerken".

Als je hulp nodig hebt of vragen hebt, neem dan contact op met de klantenservice van TerraCycle® via klantenservice@terracycle.nl. Wij helpen je graag verder! Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Welke materialen kan ik inzamelen?
De onderstaande materialen kun je via het Recyclens Programma opsturen:

 • Biotrue ONEday blister verpakking
 • Biotrue ONEday folie 
 • Biotrue Oneday contactlens

De volgende producten kun je NIET opsturen:

 • Biotrue ONEday kartonnen verpakking. Deze kun je namelijk gewoon met de gescheiden inzameling van het papier meegeven. 

Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Welke materialen kan ik niet inzamelen?
Het Recyclens Programma is speciaal ontwikkeld om de materialen van Biotrue ONEday contactlenzen te recyclen. Je kunt dus alleen de blisters, folie en lenzen van Biotrue ONEday contactlenzen insturen. Ook de kartonnen verpakking valt hierbuiten. Dit doosje kun je namelijk gewoon met de gescheiden papierinzameling meegeven. Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Hoe stuur ik de verzamelde materialen naar TerraCycle®?
Wij raden aan om een (oud) kartonnen doosje te gebruiken. Hierbij kan je denken aan een doosje van een willekeurige eerdere online bestelling. Volg de volgende stappen om eenvoudig je gratis verzendlabels te downloaden:

 1. Log in op de TerraCycle® website 
 2. Meld je aan voor het Recyclens Programma
 3. Wanneer je klaar bent om je gebruikte lenzen, blisters en folies op te sturen, klik je op "Mijn account" en vervolgens op "Ontvang verzendlabel"

We sturen je een éénmalig te gebruiken gratis verzendlabel per email. Deze kun je afdrukken en op je verzending plakken. De doos kan je dan bij een PostNL kantoor afgeven voor gratis verzending. Let op: Elk verzendlabel bevat een unieke barcode en we vragen je daarom om voor elke inzending een nieuw verzendlabel te gebruiken.

Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Is er een limiet aan de hoeveelheid restmateriaal die ik kan opsturen?
Wij adviseren je om maximaal twee keer per jaar je Biotrue ONEday contactlenzen in te sturen. Een doos mag maximaal 30 kg wegen. Verder kun je zoveel dozen met ingezameld materiaal opsturen als je wilt. Zwaardere dozen (tot 30 kg) sturen is uiteraard efficiënter en beter voor het milieu dan meerdere kleine dozen. Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Moet ik betalen voor het opsturen van de verzamelde materialen?
Nee hoor, TerraCycle® neemt alle transportkosten voor haar rekening. De verzendlabels die je van ons krijgt zijn prepaid. Je hoeft de labels alleen te downloaden en af te drukken. Breng vervolgens je doos naar een PostNL kantoor voor verzending. De labels zijn éénmalig geldig en je dient dus per doos een nieuw label te downloaden. Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Hoe berekent TerraCycle het aantal punten dat ik voor mijn inzending ontvang?
Wij werken met gemiddelde gewichten voor de verschillende soorten afval die TerraCycle inzamelt. Het aantal punten dat je voor een inzending ontvangt wordt op basis van het gewicht van een inzending bepaald. We tellen dus niet de individuele verpakkingen.

Het gemiddeld gewicht van een setje (2 blisters + 2 folies + 2 lenzen) hebben we vastgesteld op 6 gram. Elke inzending binnen het Recyclens Programma wordt daarom door 6 gram gedeeld om het aantal setjes en daarmee de puntenvergoeding te berekenen. Je ontvangt 2 TerraCycle® punten, voor elke opgestuurde setje afval (2 blisters + 2 folie + 2 lenzen) dat binnen dit Recycling Programma wordt geaccepteerd. Voor elk setje ontvang je 2 TerraCycle® punten die ingewisseld kunnen worden voor een geld donatie van €0,02 aan een goed doel naar keuze.

Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Ik heb mijn overzicht met "ontvangen verzendingen" bekeken en er lijkt iets niet te kloppen.
Meerdere keren per maand wordt het systeem geüpdate. Controleer daarom regelmatig je account om te controleren of de laatste inzendingen geregistreerd zijn. Ontbreekt de inzending na meer dan 2 weken nog steeds of lijkt het aantal punten niet te kloppen. Neem dan vooral contact met onze klantenservice op. (klantenservice@terracycle.nl) Zij helpen je graag verder!

Is er een minimum of maximum aantal dat ik moet sparen voordat ik mijn punten kan inwisselen?
Wij accepteren elke grootte inzending binnen het Recyclens Programma en er geldt GEEN minimum gewicht voor dit recycling programma. Dit betekent dat je voor elk setje (2 blisters+ 1 folies + 1 lenzen) 2 punten ontvangt.

Je kunt je verdiende punten op elk moment inwisselen voor een goede doelen gift of geld donatie naar een Nederlandse non-profit organisatie (of school) naar keuze. Houd er rekening mee dat er een minimum van 1.000 punten of € 10,- nodig is voor een geld donatie. Alle geld donaties worden twee keer per jaar (in juni en december) rechtstreeks naar het goede doel overgemaakt. Alle donaties aangevraagd tussen 1 mei en 31 oktober zullen in december worden uitbetaald. Alle donaties aangevraagd tussen 1 november en 30 april, zullen in juni worden uitbetaald.

Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Ik heb mijn punten ingewisseld, maar het geld staat nog niet op de rekening van het goede doel. Hoe komt dat?
Overboekingen worden direct naar de rekeningen van de gekozen goede doelen gedaan. Twee keer per jaar worden alle ingewisselde punten uitbetaald:

 • In juni worden de punten uitbetaald die 1 november en 30 april zijn ingewisseld.
 • In december worden de punten uitbetaald die tussen 1 mei en 31 oktober zijn ingewisseld.

Ik ben tijdens mijn aanmelding vergeten een goed doel te registreren. Is dit nog steeds mogelijk?
Ja. Je kan via je TerraCycle account zelf goede doelen kiezen en veranderen. Surf naar www.terracycle.nl en Log in op je account. Klik op de groene tab "Mijn Goede Doelen" en klik op "Voeg een nieuw goed doel toe". Volg de instructies op het scherm. Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

We hebben onze inzameling beëindigd. Kunnen we ons uitschrijven?
Ga naar www.terracycle.nl, log in bij je account en selecteer het tabblad "INZAMEL PROGRAMMA'S". Klik op het kleine grijze kruisje rechts en verlaat daarmee het Recycling Programma.

Uit welke goede doelen kan ik kiezen?
Je mag zelf kiezen wie jouw donatie ontvangt. Dit kan één van de volgende instanties zijn:

Een ANBI geregistreerd goed doel
Goede doelen die onder de ANBI regeling vallen kunnen door de Recycling Programma’s worden ondersteund. Meer informatie over de ANBI regeling kun je vinden op de volgende website: www.belastingdienst.nl/giften/index.html

Een onderwijs instelling
Naast een goed doel, kan ook geld worden overgemaakt naar een onderwijs instelling om hiermee een onderwijs programma te ondersteunen.

Een kerkelijke instantie. 
Deze organisaties dienen ook onder de bovengenoemde ANBI regeling te vallen.

Als je niet zeker weet of het goede doel onder een van de bovenstaande regelingen valt, raden wij je aan contact op te nemen met de betreffende organisatie of onze klantenservice. (klantenservice@terracycle.nl)

Je kan je direct aanmelden via : www.terracycle.nl/nl-NL/brigades/bauschlomb

Maak kennis met Biotrue ONEday contactlenzen

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page