Welkom bij het Recyclens Programma

Geven u en uw klanten om het milieu en dragen ze graag actief bij aan een mooie wereld? Wij ook! Daarom kunt u onze daglenzen via het Recyclens Programma laten recyclen.

Afgelopen jaar werden er in Nederland bijna 80 miljoen daglenzen verkocht. Die verdwenen veelal in de prullenbak. Dat gold niet alleen voor de lenzen zelf, maar ook voor de blisters en de folies. Hoogste tijd om deze materialen te hergebruiken voor nieuwe producten, vinden wij bij Bausch+ Lomb.

Bausch + Lomb heeft daarom het Recyclens Programma. Het programma zorgt voor de volledige recycling van daglenzen inclusief blisters en folie. Het gerecyclede materiaal wordt niet gebruikt voor het maken van nieuwe lenzen, maar wel voor andere mooie, duurzame en nuttige producten, zoals tuinmeubelen.

Bausch + Lomb heeft in samenwerking met Evident P.R. een onderzoek laten uitvoeren onder daglensdragers. Wist u dat:

 • 75% van de daglensdragers hun lenzen het liefste aankoopt bij de opticien
 • 75% het belangrijk vindt dat blisters, folies en lenzen gerecycled kunnen worden
 • 65% de voorkeur geeft aan een merk daglenzen dat lenzen, folies en blisters zou recyclen.

U kunt uw winkel via uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger aanmelden als Recyclens Inzamelpunt. U ontvangt dan een ondersteunend Promotie en PR pakket. Bovendien wordt u in de storelocator op de consumenten website vermeld als een Recyclens Inzamelpunt.

Bekijk nu de laatste update over het Recyclens Programma!

HOE WERKT HET DAGLENZEN RECYCLENS PROGRAMMA NU PRECIES?

 • Uw klant spaart alle daglens blisters, folies en lenzen op en stopt ze in een (oude) doos of in de bijgeleverde inzamel box.
 • Zodra uw klant zijn of haar ½ jaar voorraad daglens restmaterialen heeft verzameld kan deze worden ingeleverd bij u als Recyclens inzamelpunt.
 • U, als inzamelpunt, neemt contact op met uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger om door te geven dat uw recycle bin vol zit. De blisters worden dan bij u opgehaald.
 • Bij Bausch Health Nederland worden de lenzen, blisters en folies gescheiden. Vervolgens worden de materialen aangeleverd bij het verwerkingsbedrijf.
 • De restmaterialen worden gerecycled tot mooie en duurzame producten.

Uitgebreid Promotiepakket

Wanneer u zich heeft aangemeld bij uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger ontvangt u binnen enkele werkdagen een promotiepakket. Dit promotiepakket kunt u gebruiken om consumenten te laten weten dat u een Recyclens Inzamelpunt bent.

Het pakket dat u ontvangt bevat:

 • 1 x Recycle bin; om de restmaterialen van u en uw klanten in te verzamelen
 • 10 Recyclens verzamelbox voor de consument
 • 1 Recyclens Inzamelpunt Raamsticker
 • 1 Recyclens raamsticker
 • 2 Recyclens stoepbordposters
 • 250 Recyclens flyers

Bovendien is er een handig PR pakket beschikbaar om in de (lokale) pers uw initiatief onder de aandacht te brengen, zowel voor sociale media als print media.  

 

Meer weten?

Bekijk voor meer informatie de Veelgestelde vragen of neem contact op met uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor het Recyclens Programma?
Aanmelden bij het Recyclens Programma is gratis en heel eenvoudig. U kunt zich aanmelden via uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger. Het enige dat van u wordt gevraagd is de optieknaam, naam van een contactpersoon, een geldig e-mailadres en postadres. Deze gegevens worden gebruikt om het POS pakket te versturen en voor de vermelding in de storelocator.

Kan iedereen zich bij het Recyclens Programma aanmelden?
Ja, iedereen die wil helpen daglenzen te recyclen is welkom. Het recycling programma is niet ontworpen voor recyclingbedrijven, maar echt voor de gebruiker. 

Wat als mijn informatie verandert of moet worden bijgewerkt?
Als het om welke reden dan ook noodzakelijk is om gegevens te veranderen of te updaten, geef dit dan door aan uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger.

Welke materialen kan ik inzamelen?
De onderstaande materialen kunnen worden opgestuurd:

 • Daglens blister verpakking
 • Daglens folie 
 • Daglens

De daglens kartonnen verpakking kan NIET worden opgestuurd. Deze kan uw klant namelijk gewoon met de gescheiden inzameling van het papier meegeven. 

Welke materialen kan ik niet inzamelen?
Het Recyclens Programma is speciaal ontwikkeld om de materialen van daglenzen te recyclen. Blisters, folies en lenzen van daglenzen kunnen worden ingestuurd. De kartonnen verpakking valt hierbuiten. Dit doosje kunt u namelijk gewoon met de gescheiden papierinzameling meegeven.

Hoe worden de verzamelde materialen naar Bausch + Lomb gestuurd?
Indien mogelijk haalt onze vertegenwoordiger de materialen bij up op. is dit op korte termijn niet mogelijk, dan regelen wij een koerier.

Zijn er kosten verbonden aan het inleveren van de verzamelde materialen?
Nee hoor, Bausch + Lomb neemt alle transportkosten voor haar rekening. 

 

Maak kennis met Biotrue ONEday contactlenzen

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc