Allereerst beginnen we met de definitie van bio-inspiratie: Bio-inspiratie is een vakgebied dat zich bezig houdt met het bestuderen van de beste ideeën binnen de natuur en deze in te zetten bij de ontwikkeling van baanbrekende producten en technologieën.

Het kan zijn dat u synoniemen heeft gehoord van bio-inspiratie, zoals biomimetica of biomimicry, maar ze hanteren allemaal hetzelfde concept. Een systeem bestuderen in de natuur, uitzoeken hoe het werkt en dit systeem vervolgens te gebruiken voor andere doeleinden. Het is ook belangrijk direct duidelijk maken wat bio-inspiratie niet is. Bio-inspiratie is niet hetzelfde als “groen” of “natuurlijk” of “organisch” of “duurzaam”, deze bewoordingen zeggen meer over hoe iets is geproduceerd. Bio-inspiratie is kijken naar iets dat goed werkt in de natuur en dit toepassen binnen de werking van een product.

BIO-INSPIRATIE EN BIOTRUE MULTI-PURPOSE SOLUTION
Bio-inspiratie is de grondlegger van enkele belangrijke innovaties binnen Bausch+Lomb, zoals een contactlensvloeistof die is geïnspireerd op de meest natuurlijke omgeving, het oog. In 2010 introduceerde Bausch+Lomb Biotrue multi-purpose solution. Biotrue multi-purpose solution is ontwikkeld om net zo te werken als het oog. Door te bestuderen hoe het oog zichzelf reinigt, bevochtigt en gezond houdt, heeft Bausch+Lomb een uniek en innovatief contactlensverzorgingsproduct weten te ontwikkelen.  

Biotrue multi-purpose solution gaat verder dan een uitstekende desinfectie door het samenbrengen van 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

  • Evenaart de pH van natuurlijke tranen
  • Maakt gebruik van een bevochtiger die van nature aanwezig is in het oog.
  • Behoudt de anti-bacteriële werking van functionele proteïnen in tranen.

BIO-INSPIRATIE EN BIOTRUE ONEDAY CONTACTLENZEN
Biotrue ONEday contactlenzen zijn gemaakt van een innovatief bio-geïnspireerd materiaal genaamd Hypergel™ en heeft 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

  1. Imiteert de werking van de lipidelaag in de tranenfilm door gebruik te maken van een in het lensmateriaal geïntegreerde bevochtiger om uitdroging te voorkomen, wat resulteert in het behoudt van een goed zicht.
  2. Evenaart het watergehalte van de cornea (78%) voor een uitstekend draagcomfort.
  3. Voldoet aan de zuurstofbehoefte van het open oog voor gezonde en witte ogen.

Bio-inspiratie staat centraal bij het merk Biotrue en wordt, behalve door Bausch+Lomb, door de nationale en internationale optiekwereld gezien als een zeer belangrijke pijler bij de toekomstige ontwikkeling van nieuwe oogzorgproducten van Bausch+Lomb.  

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc