Ultra Multifocal for Astigmatism contactlenzen

Een nieuwe multifocale torische maandlens die astigmatische presbyopen stabiel en naadloos zicht geeft en eenvoudig is aan te passen. De Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism biedt tenminste zestien uur draagcomfort én is uit voorraad leverbaar.

Wilt u meer weten over wat Bausch+Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism contactlenzen voor uw praktijk kunnen betekenen? Neem dan contact op met uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger.

  

Algemeen

Deze nieuwe lens is een belangrijke uitbreiding op het huidige aanbod contactlenzen in de markt. Op vijfenveertigjarige leeftijd heeft 83% van de mensen te maken met een vorm van presbyopie en een groot deel van hen is astigmatisch aan één of beide ogen. Voor deze groep is er nu een comfortabele multifocale torische lens beschikbaar die eenvoudig is aan te passen.

Bausch + Lomb heeft in deze nieuwe multifocale torische contactlens een aantal bewezen technieken van de ULTRA familie samengevoegd. Dankzij de MoistureSeal®Technologie bevat de lens na zestien uur dragen nog 95% van het vocht. Dit zorgt voor een dag lang comfortabel zicht. Het 3-Zone Progressive™ Design bevat 3 consistente sterkteprofielen met naadloze overgangen in de gebieden dichtbij, tussenin en veraf. De lichtopbrengst is hierdoor optimaal waardoor het gewenste beeld gemakkelijker door de hersenen gefilterd kan worden. Het OpticAlign™ Design zorgt voor een stabiele ballast in de onderste helft van de lens. De lens wordt daardoor optimaal gestabiliseerd, voor een multifocale torische lens een essentieel aspect, en de rotatie blijft bij 95% van de lensdragers onder de 5°.

Belangrijkste voordelen

Naadloos

Het 3-Zone Progressive™ Design bevat 3 consistente sterkteprofielen met naadloze overgangen in de gebieden dichtbij, tussenin en veraf

Stabiel

Het OpticAlign™Design zorgt voor een stabiele ballast in de onderste helft van de lens. De lens wordt daardoor optimaal gestabiliseerd.

Eenvoudig

Naadloze zichtovergangen, een minimale rotatie en het hoge comfort zorgen ervoor dat deze lens eenvoudig is aan te passen.

Comfortabel

Door de MoistureSeal®Technologie bevat de lens na zestien uur dragen nog 95% van het vocht.

Gebruiksaanwijzing

Parameters

  
Materiaal:Samfilcon A
Watergehalte:46%
Basiscurve:8.6 mm
Diameter:14.5 mm
Sterktebereik:

+4,00D t/m -6,00D (in stappen van 0,25D)

Cilinders:

-0,75D, -1,25D, -1,75D, -2,25D

Asstanden: 10°, 20°, 70°, 80°, 90°, 100°, 110°, 160°, 170°, 180°
Dk/t (@-3.00D):104
Middendikte (@-3.00D):0.10mm

High Definition Optics:

Lensontwerp

Ja

Asferisch met 3-Zone Progressive™ center near design

Stabilisatie mechanisme:OpticAlign™ Design
Modaliteit:Maandelijks
Draagschema:Dagelijks of tot 7 dagen continu
Verkrijgbaarheid:

1-pack (trial)
6-pack

Referenties

Schafer J. et al., 16-Hour, bilateral, dispensing clinical evaluation of methacrylamide lenses as compared to Air Optix Aqua, Acuvue Oasys and Biofinity Lenses. 2013.

ULTRA® Comfort Experience™ for Presbyopia Data Analysis Phase 1 + 2. 2017.

Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism stabilization study.

Holden BA, Fricke TR, Ho SM et al. Global vision impairment due to uncorrected presbyopia. Arch Ophthalmol 2008; 126: 1731-1739.

Understanding the needs of pre-presbyopes and emerging presbyopes | Points de Vue | International Review of Ophthalmic Optics, 05/2014.

Early Clinical Experience with Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism Contact Lenses, Schafer, Steffen, REVIEW OF OPTOMETRY JUNE 15, 2019.

SERMO Multifocal Toric Contact Lenses survey April, 2019.

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc