Zichtcorrectie

Optische oogafwijkingen zijn geen ziekte, ze zijn het gevolg van het feit dat de vorm van het oog afwijkt van de normale vorm: te lang, te kort, vervormd. Een “normaal” oog zonder optische afwijking noemen we een emmetroop oog.

Een emmetroop oog, wil zeggen; een oog met normaal zicht (zonder refractieve fouten). De lichtstralen worden door de brekende middens perfect op het netvlies geprojecteerd. Ons visuele systeem is een ongelooflijk instrument dat ons toelaat om op iets scherp te stellen ver weg, nabij en op een tussenliggende afstand. In normale omstandigheden, is het beeld van het object dat we waarnemen perfect op het netvlies geprojecteerd. De ooglens gaat zich in een fractie van een seconde vervormen om het beeld scherp te stellen,net als het scherpstellen van een camera of verrekijker.

De mogelijkheden van de kristallens stellen emmetropen, jonger dan 40 à 45 jaar, in staat om scherp te zien van ca. 10 cm tot oneindig. Niet alle mensen hebben hebben het geluk een perfect geprojecteerd en scherp gefocust beeld op het netvlies te krijgen, en in dit geval is hun zicht wazig: dit noemen we ametropie, afwijking van het normale zien.

Er zijn verschillende soorten oogafwijking die allen door contactlenzen kunnen worden gecorrigeerd: 

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc