Strontje in het oog

Een strontje is een bacteriële infectie bij de wortel van een wimper. Het is een veelvoorkomende infectie die zelden ernstig, maar meestal wel pijnlijk is.

Wat veroorzaakt strontjes?
Strontjes worden gevormd door bacteriën die geleidelijk groeien in de wortel van een wimper.

Symptomen van strontjes
Kenmerkend voor een strontje is een knobbel die lijkt op een puistje, in de buurt van de wortel van uw wimper. Daarna kan de knobbel groeien en steeds pijnlijker worden en opzwellen in de loop van enkele dagen. Uiteindelijk zal hij openbarsten en leeglopen.

Behandeling van strontjes
Strontjes vereisen geen medische behandeling, maar kunnen sneller genezen als je vier keer per dag gedurende tien minuten een warm kompres aanbrengt. Meestal zit er ongeveer een week tussen het moment waarop ze zich openbaren en de volledige genezing. Je kunt strontjes voorkomen door te proberen zo min mogelijk in je ogen te wrijven en je oogleden schoon te houden. Als strontjes een punt van zorg zijn of vaker voorkomen, is het belangrijk je oogleden vrij te houden van bacteriën en je contactlensspecialist te raadplegen.

Het gebruik van daglenzen kan helpen bij het voorkomen van strontjes. Ontdek onze bio-geïnspireerde Biotrue ONEday contactlenzen voor een comfortabel zicht gedurende de hele dag!

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc