Bio-inspiratie en Bausch+Lomb

Bausch+Lomb is al meer dan 160 jaar innoverend binnen de oogzorg. Dit wordt breed gewaardeerd en brengt daarom ook een grote mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Die verantwoordelijkheid  houdt in dat Bausch+Lomb voortdurend voor jou op zoek is naar de beste oplossing.  Deze verantwoordelijkheid neemt Bausch+Lomb graag. Tijdens haar zoektocht is Bausch+Lomb zich gaan verdiepen in bio-inspiratie en met name in wat die kan betekenen voor de oogzorg in het algemeen en voor jou in het bijzonder. Het resultaat is het merk Biotrue. De producten binnen de Biotrue familie zijn bio-geïnspireerd: inspired by the biology of your eyes.

Wat is bio-inspiratie?
Bio-inspiratie is het vakgebied dat de beste ideeën uit de natuur bestudeert om ze vervolgens in te zetten bij de ontwikkeling van baanbrekende producten en technologieën. Misschien heb je synoniemen van bio-inspiratie gehoord, zoals biomimetica of biomimicry. Ze hanteren allemaal hetzelfde concept: een systeem bestuderen in de natuur en uitzoeken hoe het werkt om het  vervolgens te gebruiken voor andere doeleinden.

Het is belangrijk direct duidelijk maken wat bio-inspiratie niet is. Bio-inspiratie is niet hetzelfde als “groen” of “natuurlijk” of “organisch” of “duurzaam”; deze woorden zeggen meer over de wijze waarop iets wordt geproduceerd. Bio-inspiratie is kijken naar iets wat goed werkt in de natuur en dit vervolgens toepassen op de werking van een product.

Bio-inspiratie en Biotrue Multi-Purpose Solution
Biotrue multi-purpose solution is ontwikkeld om net zo te werken als het oog. Door te bestuderen hoe het oog zichzelf reinigt, bevochtigt en gezond houdt, heeft Bausch+Lomb een uniek en innovatief contactlensverzorgingsproduct weten te ontwikkelen. Biotrue multi-purpose solution gaat verder dan uitstekend desinfecteren door het samenbrengen van 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

  1. Het evenaart de pH-waarde  van natuurlijke tranen;
  2. Het maakt gebruik van een bevochtiger die van nature aanwezig is in het oog;
  3. Het behoudt de anti-bacteriële werking van functionele proteïnen in tranen.

Biotrue multi-purpose solution zorgt ervoor dat je je contactlenzen wel 20 uur kunt blijven dragen. En wie wil dat nou niet vandaag de dag!

Bio-inspiratie en Biotrue ONEday contactlenzen
Biotrue ONEday contactlenzen zijn gemaakt van een innovatief bio-geïnspireerd materiaal genaamd Hypergel™. Dit heeft 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

  1. Het imiteert de werking van de lipidelaag in de tranenfilm door gebruik te maken van een in het lensmateriaal geïntegreerde bevochtiger om uitdroging te voorkomen. Dit resulteert in het behoud van goed zicht;
  2. Het evenaart het watergehalte van de cornea (78%) voor uitstekend draagcomfort;
  3. Het voldoet aan de zuurstofbehoefte van het open oog voor gezonde en witte ogen.

Biotrue ONEday contactlenzen zijn daglenzen, ontworpen om net zo te werken als je ogen. Voor comfortabel zicht. De Biotrue ONEday ontactlenzen zijn verkrijgbaar in alle vormen van correctie;

Bio-inspiratie staat centraal bij het merk Biotrue en wordt, behalve door Bausch+Lomb, door de nationale en internationale optiekwereld gezien als een zeer belangrijk fundament bij de ontwikkeling van nieuwe oogzorgproducten. Vraag jouw opticien of contactlensspecialist naar producten van Biotrue.

Biotrue Inspired by the biology of your eyes.

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc