VRIJWILLIGE TERUGROEPING VAN BEPAALDE PARTIJEN VAN CONTACTLENSVLOEISTOFFEN, OOGSPOELING EN OOGBEVOCHTIGERS

 

Geen bekende ernstige bijwerkingen met betrekking tot deze terugroepactie

Klik hier om een complete lijst van de betrokken producten en loten te bekijken

Bausch + Lomb voert een vrijwillige terugroepactie uit van bepaalde partijen Biotrue® contactlensvloeistof, ReNu® MPS Multi-purpose vloeistof voor gevoelige ogen, ReNu® MultiPlus contactlensvloeistof, Boston® cleaner vloeistof, Boston® oogbevochtiger, Boston® Simplus Multi-Action contactlensvloeistof, Sensitive Eyes® contactlensvloeistof, EasySept® contactlensvloeistof, Ophtaxia® oogspoeling , Sensitive Eyes® oogbevochtiger vloeistof en bijbehorende private label merken die werden vervaardigd in de fabriek in Milaan, Italië. Deze partijen worden teruggeroepen door consumenten, apotheken, oogartsen/opticiens, detailhandelaren, distributeurs en groothandels.

Deze vrijwillige terugroepactie wordt gevoerd in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland/CIS, Hong Kong en China, hoewel bepaalde loten van Ophtaxia® oogspoeling enkel betrokken zijn in Frankrijk en Hong Kong, en Sensitive Eyes® oogbevochtiger enkel in Hongarije, Bulgarije en Zuid-Afrika. Bovendien is het enige product dat in China wordt teruggeroepen Boston® Simplus Multi-Action contactlensvloeistof.

Deze vrijwillige terugroepactie volgt op een melding over een compliance probleem bij het sterilisatieproces, ontvangen van een externe leverancier in Milaan, Italië, die sommige componenten (flessen, pluggen en doppen) van deze producten, voorafgaand aan de productie in onze faciliteit in Milaan, Italië, steriliseert. Bausch + Lomb is één van de vele bedrijven die door deze situatie wordt getroffen.

De gezondheid en veiligheid van iedereen die onze producten gebruikt, heeft onze hoogste prioriteit. Hoewel het risico op infectie met deze producten laag is, hebben we ervoor gekozen om bepaalde loten van deze producten vrijwillig terug te roepen omdat we de conformiteit van de leverancier met de conformiteitseisen voor sommige componenten van deze producten niet kunnen bevestigen. In verband met dit probleem zijn tot op heden geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Geen enkele andere Bausch + Lomb-producten of -partijen vallen onder deze terugroepactie.

Detailhandelaren, apotheken, oogartsen/opticiens, distributeurs en groothandels die producten rechtstreeks van Bausch + Lomb hebben gekocht, worden gevraagd contact op te nemen met Sedgwick op +44-20-8089-3775 om de ophaling van betrokken producten en een creditnota te regelen. Als de producten niet rechtstreeks van Bausch + Lomb werden gekocht, worden klanten gevraagd om hun leverancier te contacteren om het product terug te geven en een regeling over terugbetaling te treffen.

Consumenten die mogelijks deze getroffen producten in hun bezit hebben, dienen de volgende stappen te ondernemen:

  1. Voeg je product lotnummer hieronder in om te kijken of je product is betrokken.
  2. Als het product betrokken is, stop met het gebruik ervan.
  3. Klik hier om je product te registreren.
  4. Gooi het betrokken product weg, nadat je alle instructies hebt gevolgd.

Voor meer informatie over de terugroepactie of voor hulp bij registratie, of om een bijwerking of klacht te melden, dienen consumenten contact op te nemen met Sedgwick, de firma die deze terugroepactie uitvoert namens Bausch + Lomb,
- via e-mail: BLRecall@Sedgwick.com,

- via de website blrecall.expertinquiry.com
- telefoon: tussen 09.00 en 18.00h lokale tijd:

  • Nederland: 0800 0249 511
  • België: 0800 79 450

Consumenten moeten contact opnemen met hun zorgverlener voor verdere zorg en instructie in het geval van een bijwerking.

Een overzicht van de teruggeroepen producten kunt u via de link hieronder downloaden:

 

Over Bausch + Lomb
Bausch + Lomb, een toonaangevend wereldwijd ooggezondheidsbedrijf van Bausch Health Companies Inc., is uitsluitend gericht op het helpen van mensen om beter te zien en beter te leven. De kernactiviteiten zijn onder meer vrij verkrijgbare producten, voedingssupplementen, oogverzorgingsproducten, oftalmische geneesmiddelen, contactlenzen, lensverzorgingsproducten, oftalmische chirurgische apparaten en instrumenten. Bausch + Lomb ontwikkelt, produceert en verkoopt een van de meest uitgebreide productportfolio's in de branche, die beschikbaar is in ongeveer 100 landen. Bezoek www.bausch.com voor meer informatie.

###

®/TM zijn handelsmerken van Bausch & Lomb Incorporated of zijn dochterondernemingen.
Alle andere product- / merknamen en / of logo's zijn handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.
© 2021 Bausch & Lomb Incorporated of zijn dochterondernemingen.

Online Beratung - form

Online Beratung - page