Bausch Health heeft Veiligste Magazijn van 2018

Het magazijn van Bausch Health in Schiphol-Rijk mag zich een jaar lang het veiligste magazijn van Nederland noemen. De distributeur van oogzorgproducten troefde drie andere veiligheidstoppers af. 

“Bausch Health heeft een complexe operatie met grote volumes en een complexe lay-out. Daar gaan ze voortreffelijk mee om”, met die woorden van juryvoorzitter René de Koster won Bausch Health voor de eerste keer de prestigieuze veiligheidsprijs.

René de Koster: “Bausch Health heeft anders dan veel andere health-magazijnen een complexe operatie met verschillende processen, grote volumes en een uiterst lastige lay-out. Daar gaan ze zeer goed mee om. Het veiligheidsniveau ligt duidelijk hoger dan bij de andere drie kandidaten.” 

Jeroen Brinkhuis, manager facilities Bausch: “Wij hebben een magazijn met dertig nationaliteiten op de vloer. Die mensen maken het verschil. Zij zijn de mensen die onveilige situaties melden, die elkaar aanspreken op onveilig gedrag en die meewerken aan verbetertrajecten.

Veiligheidsbewustzijn mee naar huis

Eén van de veiligheidsprojecten die de jury roemde in de toelichting, is Safe Home Safe. “Uiteraard willen wij dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat. Maar daarbij stopt het niet wat ons betreft. Wij willen dat alle medewerkers het veiligheidsbewustzijn meenemen naar huis. Als dat lukt, weten we dat zij intrinsiek gemotiveerd zijn om veilig te werken”, vertelt Brinkhuis, die zijn medewerkers ook op de proef stelt. “De leden van het managementteam vertonen soms opzettelijk onveilig gedrag. Als iemand ons daarop aanspreekt, krijgt hij direct een beloning. Dat is immers het gedrag dat wij willen zien. Maar veiligheid is nooit af. Deze prijs geeft de boost om nog harder aan de slag te gaan met veiligheid.”

Wilt u en uw team dit magazijn bezoeken? Stuur dan een email naar benelux_news@bauschhealth.com

Bron: Logistiek.nl

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc