Slimme oplossingen voor vermoeide en droge ogen

Last van vermoeide en droge ogen?
Veel mensen hebben last van vermoeide ogen. Denk aan een droog en branderig gevoel, last van wazig zicht, moeite met scherpstellen en zelfs hoofdpijn. Vooral bij het kijken naar het scherm van je computer of telefoon. Je bent niet de enige. Uit onderzoek* van Bausch+Lomb blijkt dat het overgrote deel van de dertigers in Nederland en België rondloopt met dit soort klachten. Maar er zijn uitstekende oplossingen voor, die de klachten verhelpen of verlichten. Zoals speciale comfortabele contactlenzen, oogdruppels en een oogmasker. Zodat je weer lang en comfortabel kunt werken, prettig en zonder klachten of pijn kunt lezen en je computer, laptop, smartphone en tablet kunt blijven gebruiken. 

Beeldschermen: een belangrijke oorzaak van vermoeide en droge ogen
We maken veel meer gebruik van beeldschermen dan vroeger. Wie heeft er geen smartphone, laptop of tablet? Waarschijnlijk gebruik je ze regelmatig alle drie. We kijken gemiddeld 5,5 uur per dag** naar een scherm. Uit het eerder genoemde onderzoek* blijkt ook dat de gemiddelde dertiger zo’n vijf tot acht uur per dag gebruik maakt van deze beeldschermen. Nog los van de beeldschermen van tv’s en computers. Daar zijn je ogen niet zo blij mee. 

Volgens recent onderzoek kampt 85% van de dertigers met klachten als vermoeide en droge ogen, wazig zicht, moeite met scherpstellen en hoofdpijn. Al dat beeldschermgebruik is dus niet zonder gevolgen. Wist je bijvoorbeeld dat je dan ook zo’n 66% minder vaak knippert? Op die manier krijgen de ogen niet het traanvocht dat ze nodig hebben. We gebruiken de beeldschermen vaak lang en ingespannen en op een hele korte afstand van onze ogen. Dit alles vraagt veel van je ogen. Als je erg jong bent, gaat dat nog vrij ongemerkt, maar vanaf een jaar of dertig merk je dat het steeds meer moeite kost. Gelukkig zijn er prima oplossingen die je kunnen helpen. 

De oplossingen voor uw vermoeide en droge ogen
Prettig en comfortabel zien kan! 

De klachten verhelpen: 
Dit kan met een speciale bril of met speciale contactlenzen.

 1. Speciale contactlenzen tegen vermoeide en droge ogen: Bausch+Lomb ULTRA, Biotrue ONEday & PureVision®2 HD
  De PureVision®2 HD contactlenzen van Bausch+Lomb kunnen helpen om klachten te verminderen wanneer je ogen moe en branderig aanvoelen. Bijna tweederde*** van de mensen die PureVision®2 HD contactlenzen probeerde, gaf aan minder klachten te hebben tijdens het werken met beeldschermen en digitale apparaten. Dit komt door het speciale lensontwerp. Dit lensontwerp is ook terug te vinden in Biotrue ONEday contactlenzen. En in de nieuwste silicone hydrogel maandlens Bausch+Lomb ULTRA contactlenzen. Deze innovatieve contactlenzen bevatten zelfs na 16 uur nog 95% van het vocht in de lens1. Dat betekent voor jou: lekker lang comfortabel contactlenzen dragen, zonder droge of vermoeide ogen, zelfs na langdurig gebruik van beeldschermen, smartphones, laptops, tablets en andere digitale apparaten.  

De klachten wat verlichten: 
Je kunt daarnaast klachten ook verlichten met de volgende oplossingen: 

 1. Oogdruppel
  Biotrue® bevochtigende oogdruppels MDO bij droge ogen (veroorzaakt door externe factoren) zijn ideaal voor onmiddellijke verlichting en voor bevochtiging van het oog. De druppels verfrissen en bevochtigen het vermoeide oog op natuurlijke wijze. Ze verzachten de symptomen van vermoeide, droge, geïrriteerde en tranende ogen. Met het innovatieve multi-doseringssysteem zonder conserveringsmiddelen biedt Biotrue® alle voordelen van een vloeistof zonder conserveringsmiddelen in een multi-doseringsfles. Een uitstekende natuurlijke verfrissing voor ogen die dagelijks intensief belast worden door externe factoren. Je mag het zo vaak gebruiken als je wilt.

 2. Oogspray
  Aqualarm Intensive Spray is het nieuwste product voor vermoeide en droge ogen van Bausch+Lomb. De spray verzacht en bevochtigt je ogen en oogleden op een eenvoudige manier. De unieke combinatie van hyaluronaat en lipsomen zorgt ervoor dat je ogen worden bevochtigd en het traanfilm minder snel uitdroogt. De Aqualarm Intensive Spray is zowel te gebruiken op het open als het gesloten oog: handig!

 3. Oogmasker
  Het TheraPearl® Eye-ssential oogmasker biedt verlichting bij klachten zoals:
  Droge en vermoeide ogen
  Hoofdpijn (migraine)
  Neusholteontsteking
  Gezwollen ogen
  Het TheraPearl® Eye-ssential oogmasker is uitgerust met de unieke Pearl Technology®. Het masker past zich door de parels perfect aan de vorm van je gezicht aan. Voor een koude behandeling vries je de parels in, voor een warme behandeling verwarm je ze in de magnetron. Het masker behoudt de temperatuur tot wel 20 minuten. Dit is precies de tijd die wordt aangeraden door artsen om het masker te gebruiken. Het masker is onbeperkt herbruikbaar.

Wil je alles over vermoeide en droge ogen nog even rustig nalezen? Klik dan hier voor een brochure.

Vraag hier de coupon aan en maak vandaag nog een afspraak met je contactlensspecialist en ervaar de nieuwe Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie . Op zoek naar een verkooppunt bij jou in de buurt? Zoek hier een opticien.

Referenties:
1 Bron: Onderzoek april 2015 door Panelwizard onder 586 Nederlandse en 425 Belgische personen in de leeftijd van 30 t/ 39 jaar
2 Bron: CBS 2013
3 Bron: 1) Blehm C, Vishnu S, Khattak A, Mitra S, Yee RW. Computer vision syndrome: A review. Surv Ophthalmol. 2005 May-June;50(3):253-62. 2) The University of Iowa refers to a condition called “Computer Vision Syndrome” in a published article. Dr. Sindt says “we actually blink 66% less while working on the computer”.
4 Bron: Observational study door Bausch+Lomb, onder 21 consumenten, vrouw, lensdragend, 30 t/m 39 jaar
5 Bron: B+L unpublished data, 2013. 16-hour, bilateral, dispensing clinical evaluation of methacrylamide lenses as compared to Air Optix Aqua, Acuvue Oasys and Biofinity.
6 Bron: Results of an online survey with patients that wore their lenses for 7+ days and on average, wore their lenses for 8 or more hours a day (n=485). Survey questions were top 3-box scores (% Strongly Agree, Agree, Slightly Agree) on a 6-point agreement scale, with a margin of error +/- 2.4%

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page